"Et vakkert og spektakulært land" - Reisebrev fra Reykjavik

Hanna Værum Anda går på bachelorstudent ved Det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Høstsemesteret 2015 var hun Nordlys-student ved Háskóli Islands, og tok emner innen litteratur og historie.

 Foto: Privat          Adalbygningen.

Hvorfor valgte du dette universitetet?

Jeg valgte Háskóli Islands primært av den grunn at jeg hadde lyst til å utveksle til Island og Reykjavik. Jeg syntes Island virket som et eksotisk og spennende land og jeg hadde lyst til å oppleve hvordan det var å bo på Island.

Spektakulær natur

Det beste med utvekslingsoppholdet var å dra på turer rundt på Island. Naturen på Island er svært unik og spektakulær, og virkelig verdt å oppleve. Det var også flott å bli kjent med Reykjavik. En stilig by, med impulser fra Europa som samtidig holder på den islandske sjarmen sin med sine fargerike bølgeblikkhus og koselige og varme cafeer som blir til hyggelige barer med livemusikk på kvelden. Det er så enormt mye å gjøre og se på Island. Opplevelsene en får er så unike og spesielle for nettopp Island.

Jeg synes også det var veldig positivt å studere sammen med mennesker fra hele verden. Det førte til at jeg knyttet bånd til mennesker fra andre land og jeg fikk en bedre forståelse for andre kulturer.

Háskóli Islands

Universitetet er flott med gode fasiliteter. Studentbaren, Studentkjallarinn, er veldig bra. På dagtid er det hyggelig å spise en god lunsj på Studentkjallarinn, og på kveldstid er det kjekt å ta seg noen øl og bli med på quiz der. Jeg synes også at biblioteket er flott og et fint sted å sitte å studere.

Undervisningsformene var annerledes enn ved Universitetet i Oslo. Jeg opplever undervisningsformen ved Universitetet i Oslo som mer profesjonell og må innrømme at jeg foretrekker den. Jeg hadde noen forelesere som var vanskelige å kommunisere med, som ikke svarte på mail og som ikke ga oss den informasjonen vi hadde krav på om emnet. Jeg hadde også gode forelesere som flittig hjalp oss fram mot eksamen.

Noen utfordringer

Mottaksapparatet ved universitetet imponerte meg ikke. Det var ikke organisert noen form for fadderuke. Første dag på universitetet ble det organisert en fest på studentkjallarinn, men det var alt. Ettersom det ikke var fadderuke ved Háskóli Islands var det derfor mer utfordrende å bli kjent med andre studenter. Vi utvekslingsstudenter kunne få en fadder fra universitetet om vi ønsket. Fadderen skulle hjelpe oss med praktiske spørsmål om studiehverdagen om vi eventuelt hadde det. Fadderen hadde ikke ansvar for å arrangere noe sosialt. Jeg hadde ikke en veldig god erfaring med fadderopplegget.

Leieprisene i Reykjavik er ganske høye. Jeg erfarte at de var like høye som i Norge. Ellers er Island generelt et ganske dyrt land å leve i.

Vil du anbefale andre studenter å reise på utveksling til Island?

Jeg vil definitivt anbefale utveksling til Island, blant annet fordi jeg synes det er et vakkert og spektakulært land som det er spennende å bo i.

Av Hanna Værum Anda
Publisert 17. feb. 2017 13:09 - Sist endret 17. mars 2017 16:09