"Nå blir jeg her i to år til!" - Studentrapport fra København

Venil Buggeland Sælebakke går på bachelorprogrammet i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Høsten 2015 reiste hun på et Nordlys-opphold til Københavns Universitet, der hun tok emner innen statsvitenskap.

Foto: Privat      Gatelangs i Dronningens by.

Hvorfor valgte du dette universitetet?

Jeg valgte KU fordi jeg ville prøve å bo i København, en veldig hyggelig by. Jeg synes også at fagtilbudet virket veldig spennende, og de hadde mange fag innenfor statsvitenskap som jeg kunne lære mye nytt av.

Mye praktisk informasjon

I starten av semesteret var det arrangert 3 introdager hvor alle utvekslingsstudentene på statsvitenskap kunne bli kjent. Dette var veldig bra og et viktig grunnlag for å bli kjent med folk fra eget studie. I tillegg til det sosiale fikk vi mye praktisk informasjon, og beskjed om hvor vi kunne henvende oss hvis vi hadde spørsmål. Jeg følte at KU tok veldig godt vare på utvekslingsstudentene sine, og var fleksible (feks kunne man endre fag 2 uker inn i undervisningen, så man kunne se an hva som passet for seg).

Undervisningen var veldig annerledes enn på UiO, fordi vi var mindre grupper (ca. max 30/40 pers i klasserommet). I tillegg er foreleserne opptatt av å aktivisere studentene, så vi har gruppearbeid og diskusjoner. Dette krever mer av studentene men gir et stort faglig utbytte. Man lærer også å stole på seg selv og sin kunnskap, og tørre å snakke høyt i timen.

Nært hjemme

Ellers er det en veldig god erfaring å reise på utveksling da man lærer mye nyttig om seg selv, å være selvstendig og komme til et land hvor man ikke kjenner noen. Da er det ekstra gøy når man føler man får det til, man får venner og trives på universitetet. En fordel ved å være i Norden har vært at man kan bli forstått på sitt eget språk, og at kulturen er ganske lik som hjemme i Norge. Det gjør det mindre skummelt å reise på utveksling, så jeg kan virkelig anbefale det til dem som ikke vil reise så langt hjemmefra. Men siden vi var med andre utvekslingsstudenter fra hele verden så møter man mange nye mennesker og får trent seg på å snakke engelsk likevel.

Vil du anbefale andre studenter å velge dette universitetet?

Absolutt! Dansker er superhyggelige mennesker, og København er en fantastisk by med massevis av tilbud til unge og studerende. Det er også mange studentforeninger man kan bli med i, sosiale arrangementer, fredagsbar osv, så det er lett å bli kjent med folk.

Tips: Hvis man gjerne vil bli kjent med dansker er det lurt å være med i foreninger, da man ellers er sammen med andre utvekslingsstudenter. Det finnes mange studentboliger man kan søke på, jeg vet ikke hvor lett det er å få bolig der da jeg selv bodde privat, men privatleiemarkedet er veldig presset i København, så jeg anbefaler alle å starte å lete etter bolig så raskt de vet de skal flytte til byen. Det første alle burde gjøre når de kommer hit er å kjøpe en sykkel! Det er en fantastisk måte å bli kjent med byen på og det er veldig tilrettelagt for sykler. Jeg likte byen så godt at jeg søkte master her, så nå blir jeg her i to år til! Anbefaler alle å søke utveksling til København.

 

 

Av Venil Buggeland Sælebakke
Publisert 7. juni 2016 13:39 - Sist endret 17. feb. 2017 13:17