"Både internasjonal og lokal" - Reisebrev fra København

Bled Maliqi går på masterprogrammet i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Våren 2016 dro han på et Nordlys-opphold til Københavns Universitet.

Denne sykkelen ble brukt en del til å utforske byen! Her er jeg ved Amager Strandpark, en flott strand 20 minutter fra København by. (foto: privat)

Hvorfor valgte du dette universitetet?

Jeg valgte dette universitetet på grunn av det faglige tilbudet. Københavns Universitet hadde spennende og dagsaktuelle kurs om sikkerthetspolitikk i midtøsten, et tilbud som jeg ikke på UiO. Det var også bra å ha geografisk nærhet til Norge, men likevel ha det på avstand. Jeg hadde vært i København ved tidligere anledninger og likte byen veldig godt. Derfor ble det til at jeg valgte å utveksle dit.

Høye faglige krav

Jeg fikk et stort faglig utbytte av å studere ved KU. De har en annen undervisningsform, hvor det legges mer vekt på gruppearbeid og diskusjoner med foreleser. For meg var det spesielt lærerikt å få erfaring i muntlig presentasjon. Jeg fikk et inntrykk av at danske studenter har lavere terskel for å utfordre foreleser, og det skapte en del livlige diskusjoner på forelesningene.

Ellers ble det stilt høye faglige krav, hvorav eksamensformen i begge emnene jeg tok, var eksamensoppgaver på omtrent 20 sider. Det har gitt meg enormt mye trening i akademisk skriving.

Gode lesefasiliteter

Lesefasilitetene er bedre på Blindern Campus! :-) I hvertfall om du skal studere på det samfunnsvitenskapelige fakultetet ved KU. Det var få leseplasser, gjerne i kjellere eller små rom. Kantinen stenger tidlig (kl 1500) og mattilbudet er begrenset til den ene kantinen på fakultetet.

De har ikke ett campus for fakultetene, slik vi kjenner det til fra UiO. I begynnelsen skapte dette med leseplasser frustrasjon for meg, men så begynte jeg å se på det som en mulighet til å utforske byen gjennom å finne leseplasser. Det førte til at jeg fant mange hyggelige bokkafeer og parker. Det må sies at jeg har tilbringt en del tid på nasjonalbiblioteket, som er et fantastisk inspirerende sted å tilbringe lesedagen på!

Engasjer deg tidlig!

Fordelen med å utveksle til Norden er at forskjellen til Norge ikke blir veldig stor, men stor nok til at du opplever og lærer mye nytt. Som norsk utvekslingsstudent har jeg følt meg både internasjonal og lokal.

Jeg kan ikke si at jeg har noen negative erfaringer med utvekslingsoppholdet. Jeg synes KU har innfridd mine faglige forventninger og København har vært en fantastisk spennende og hyggelig by. Det som derimot har vært en utfordring, har vært å få finne bolig. Her anbefaler jeg å ta i bruk hele nettverket og ikke minst, engasjere seg tidlig.

Vil du anbefale andre studenter å velge dette universitetet?

Ja, jeg vil anbefale det! KU har et veldig stort faglig tilbud, og veldig dyktig fagmiljø. Studentmiljøet ved KU er fantastisk, og byen har masse å by på. Det beste av alt, er at man kan sykle overalt!

Av Bled Maliqi
Publisert 17. feb. 2017 13:11 - Sist endret 27. okt. 2017 13:35