Linköpings Universitet

Linköpings universitet (LiU) är ett av Sveriges större lärosäten och vi hör till dem som erbjuder flest utbildningsprogram med inriktning mot en profession, t ex civilekonom. Nordlysstudenter är välkomna till Filosofiska Fakulteten och dess kurser i bl.a. statsvetenska, gender studies, miljöventenskap, handikappvetenskap eller ekonomi. Kurserna ges på campus i Linköping och Norrköping.

Göran Billeson
Göran Billeson

Forskningsprofil og sterke fagmiljøer

Filosofiska Fakultet på LiU erbjuder både kurser på svenska och engelska för utbytesstudenter i en mängd olika områden och på både grund- och Masternivå. Studera till exempel inom miljövetenskap, ekonomi, affärsjuridik, socialantropologi, historia, språk, statsvetenskap, psykologi, HRM och mycket mer.

Om byen

I Linköping med ca 100.000 invånare och Norrköping med 80.000 invånare kan man hitta allt. Från pitoreska stadsmiljöer till gamla industirområden, kulturliv med flera stora arrangemang per år och naturen mitt i stan. Både städer är cykel-städer och man tar sig runt från campus till stan utan problem. Alla studenter pendlar gratis mellan städerna med Campusbussen som knyter ihop campusen.

 

Av Lisa Dobrosch
Publisert 9. juni 2016 10:08 - Sist endret 20. mars 2017 14:55